Antrenament pentru reprogramarea minţii

                  
antrenament pentru reprogramarea mintiiLa fel ca orice convingere, încrederea în sine este un act de credinţă. Chiar şi faptul că nu ai încredere în tine însăţi este un act de credinţă, dar una negativă, care taie rezonanţa cu acele calităţi  care îţi sunt proprii, dar în care nu crezi.

Încrederea în sine are nevoie de un proces lucid şi obiectiv de autoanaliză,  implică să te accepţi aşa cum eşti, cu defectele şi calităţile personale. Nu te încleşta în luptă cu trăsăturile tale negative, este mai eficient să le înlocuieşti cu opusul lor (de pildă frica dispare când îţi amplifici curajul), şi să o  faci cu înţelegere şi auto indulgenţă.
 
Dacă îţi place de tine însuţi pur şi simplu, aşa cum eşti, procesul rezonanţei va amplifica tot ceea ce admiri şi iubeşti în propria fiinţă, pentru că dragostea hrăneşte orice creştere. Dacă însă nu  crezi că ai destule calităţi, admiră-le la altă persoană. Cu timpul vei simţi că te molipseşti într-un mod magic.

 

Iubeşte-te în oglindă
Reuşeşti să priveşti cu încântare pe altcineva? Atunci merită să faci la fel şi cu tine. Testează un exerciţiu cu puteri uriaşe de transformare a imaginii pe care o ai despre tine însuţi.

Aşează-te confortabil pe un scaun în faţa oglinzii, închide ochii şi goleşte-ţi mintea. Respiră calm, conştient. Deschide uşor ochii şi priveşte imaginea din faţa ta ca şi cum vezi „acea persoană” pentru prima dată. Observă ce impresie îţi produce.

Observă cum toate schimbările de mimică sunt în concordanţă cu gândurile şi emoţiile tale.
 
Urmăreşte să stabileşti un contact cu imaginea din oglindă, relaxându-ţi faţa şi păstrând controlul asupra  respiraţiei. Dacă sesizezi vreo senzaţie negativă, modifică-ţi imediat atitudinea şi starea emoţională, folosindu-te de respiraţie. Imaginează-ţi că înlocuieşti o atitudine negativă cu una pozitivă şi urmăreşte să simţi „noua persoană” ca adevărată.
 
Închide acum ochii şi asimilează noua experienţă, simţind-o profund,  la toate nivelurile fiinţei.
Atitudinea mentală ne poate transforma viaţa. Autotransfigurarea merită să fie atitudinea noastră permanentă. De ce să ne privim interior într-o lumină cât mai bună? Pentru că e firesc să ne asumăm pe deplin valoarea noastră ca fiinţe umane. Nu este cazul să apelăm la falsa modestie.
 
Încrederea în sine este o formă de dragoste îndreptată spre noi însene, spre tot ceea ce există, spre universul care ne-a creat.
 
                                                                                                
       
     


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn