Femei care ne inspiră

 

femeia

 

 

“...Femeia este cheia naturii...  Toate tainele sunt rezumate în ea și când un suflet de femeie ți s-a deschis ți s-au deschis toate înțelesurile lumii... “ (Camil Petrescu)

 

Unele femei emană cu atâta putere frumusețea sufletului lor încât prezența lor nu poate fi trecută cu vederea. Astfel de femei ne inspiră. Ele ne fac să credem că e cu putință să ducem la desăvârșire manifestarea feminității sau macar unele dintre aspectele ei. Ne fac să ne dorim să fim mai bune, mai conștiente de noi însene. Ne fac să credem în talentele noastre și să le punem în valoare.

 

 

Irina Tweedie - sufita occidentală

Calea sufită hindusă urmată de ea, despre care se știe foarte puțin în Occident, are ca specific abandonul complet al voinței aspirantului în fața iubirii și al ajutorului Ghidului spiritual, care se angajează să-i ofere în schimb Grația sa eliberatoare. 

Citeşte mai departe...

Lalla, „nebuna” sfântă a lui Dumnezeu

Lalla este amintită şi în tratatele despre istoria Caşmirului, care menţionează că s-a născut în satul Sempore, în casa unui pandit. Copilăria i-a fost marcată de viziuni spirituale, în urma cărora rămânea ore în şir în meditaţie şi contemplare.

Citeşte mai departe...

Helena Petrovna Blavatsky, vizionară şi iniţiată

Se naşte la 12 august 1831, în Rusia. Tatăl său, de origine germană, este colonel în armata ţaristă, iar mama sa, scriitoare de nuvele sub pseudonim, este înrudită cu familia imperială a Rusiei. Îndrăgeşte lectura încă de mică şi citeşte multe despre ocultism.

Citeşte mai departe...

Alexandra David-Neel - peste un secol de aventură

La vârsta de peste o sută de ani, puţin înainte a muri, Alexandra David-Neel cerea să i se reînnoiască paşaportul... Numai un geniu poate avea un asemenea dinamism şi o astfel de efervescenţă creatoare!

Citeşte mai departe...

„Mama” – discipola lui Aurobindo, mamă a tuturor

Descoperă Bhagavad Gita şi se îndrăgosteşte iremediabil de Krishna. Începe să-i apară în vis o imagine a unei figuri masculine asiatice. Ea crede că este zeul, dar peste câţiva ani se dovedeşte a fi chiar ghidul ei spiritual, Sri Aurobindo.

Citeşte mai departe...

Lilian Silburn, misterioasa cunoscătoare a învăţăturilor secrete

Şivaismul din Caşmir n-ar fi ajuns atât de uşor la îndemâna noastră fără traducerile inegalabilei Lilian Silburn, o franţuzoaică a cărei prezenţă în lume rămâne de o discreţie aproape frustrantă.

Citeşte mai departe...

principesa ileana

Principesa Ileana a României - o femeie specială cu credință în Dumnezeu

Se spune că nu poţi să apreciezi cât de fericit a fost un om până când nu ajunge la sfârşitul vieţii sale...

Citeşte mai departe...

Martha Louise - prinţesa care vorbeşte cu îngerii

Prinţesa Martha Louise este fiica cea mai mică a regelui Harald al Norvegiei şi a reginei Sonja. Încă de când era copil, a descoperit că poate citi gândurile şi simţi stările oamenilor şi a început să intre în contact cu entităţile angelice.

Citeşte mai departe...

lizica codreanu

Lizica Codreanu - dansatoare, practicantă yoga și terapeut

Chiar dacă nu este atât de celebră ca alte dansatoare, Lizica Codreanu este un model de spontaneitate și libertate de exprimare prin artă.

Citeşte mai departe...

Maica Tereza din Calcuta

Maica Tereza din Calcuta - un exemplu de compasiune și dăruire pentru semeni

Maica Tereza a marcat profund și binefăcător viața foarte multor oameni. A inspirat iubire, bunătate, compasiune, fraternitate, putere de sacrificiu.

Citeşte mai departe...