Yoga pentru femeile care aspiră să fie sănătoase, armonioase, inteligente și fericite

yoga pentru femeiAutor: Aida Călin
Număr pagini: 336
An apariţie: 2014
Editura: Venusiana

Practica Yoga înseamnă o transformare continuă. Înseamnă aspirația de a înflori spiritual și de a-ți recunoaște esența divină.Toți oamenii sunt însetați de libertate și de o frumusețe care depășește limitele trupești. Toți ne dorim să fim mai buni, să ne desăvârșim.

Dar acest dor dezvăluie, de fapt, căutarea profundă pentru rădăcinile noastre divine. Însă numai reîntoarcerea la Conștiința Supremă aduce împlinirea completă a sufletului uman, perfecțiunea căutată cu atâta ardoare.

Marii sfinți și maeștri spirituali vorbesc despre călătoria interioară urmată de revelarea esenței divine, despre momentul când ne recunoaștem propria apartenență la Perfecțiune, Lumină, Conștiință și Extaz.

Atunci când pierdem legătura cu sursele primordiale divine, ea se exteriorizează și apare tendința spre perfecționism. Umanizată și rămasă într-o zonă superficială, această căutare inconștientă, fără direcție și fără împlinire reală, este de cele mai multe ori urmată de o continuă nemulțumire și frustrare.

Multe dintre femeile cu care am vorbit spun că yoga este o barcă de salvare foarte folositoare în perioadele stresante și dificile. De obicei, recomand Hatha yoga și meditația pentru că sunt accesibile tuturor, dar mai ales pentru că au rol de creștere, dezvoltare personală, împlinire.

Conștientizarea efectelor energetice ale posturilor yoga ne învață să ne ancorăm în prezent și să fim pline de bunăvoință și mulțumire de sine. Dacă le practici zilnic, exercițiile yoga te ajută să-ți întinzi, să-ți relaxezi mușchii, reduc oboseala și stresul. Înainte de culcare, tehnicile ușoare de respirație și de meditație topesc problemele zilei și te liniștesc profund. Yoga restabilește echilibrul dintre minte și trup, te regenerează și te aduce mai aproape de fericire.

Practicând yoga, înțelegi că doar atunci când ai acces la spiritul tău, la esența luminii divine din inima ta toate tensiunile dispar și poți fi tu însăți.

Autoarea

Puteți comanda cartea aici:
edituravenusiana.ro

 


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn