Cum să ne obişnuim cu fericirea

cum sa ne obisnuim cu fericireaFericirea este alcătuită din fracţiuni minuscule
În viaţă, fericirea este alcătuită din fracţiuni minuscule, din bunătatea unui zâmbet rapid uitat, dintr-o privire amabilă, dintr-un compliment rostit din inimă, din nenumărate şi infinitezimale sentimente plăcute.

Ne-am obişnuit să ni se pară normal să ne trăim vieţile într-o grabă continuă. De câte ori ai amânat cu săptămânile o plimbare în parc sau un weekend de intimitate savuroasă? Şi totuşi merită să ne facem timp pentru dragoste. Ea ne hrăneşte interior; dacă îi acordăm timp ne oferă energie pentru suflet şi ne aduce în viaţă fericirea.

Fericirea nu depinde de circumstanţele exterioare, ci este mai degrabă un obicei sau o emoţie pe care ne-o cultivăm singuri, în interiorul nostru. Dacă nu ne dăm niciodată osteneala să o lăsăm să crească, amânând acest proces pentru altădată, în viitor, nu vom ajunge niciodată la sălaşul fericirii.

Orice aţi face, fiţi fericiţi, chiar şi atunci când nu vă place sarcina asumată, când intervine altceva şi nu doriţi să fiţi întrerupţi din ceea ce faceţi, chiar şi atunci când sunteţi convinşi că există alte situaţii care vi s-ar potrivi mult mai bine decât cea prezentă.

 

Trăieşti în iubire, trăieşti în fericire
Sunt multe moduri de a atinge fericirea. Unul, şi poate cel mai plăcut, este iubirea. Cu cât iubeşti mai mult, cu atât ai parte de mai multă fericire.

Pe de altă parte, sexualitatea face casă bună cu iubirea. E chiar cuplul perfect. Mulţi o aleg când pe una, când pe alta, puţini sunt cei care au aflat secretul fericirii şi au deprins arta de a le îmbina pe amândouă într-un mod perfect. Atunci când iubeşti simţi nevoia de a deveni una cu cel sau cea pe care îl/o iubeşti. Este, de fapt, o singură dorinţă intensă a sufletului de a fuziona cu sublimul din celălalt. Unii rămân doar la a experimenta aventuri sexuale, aşa-zisele “senzaţii tari”. Sexul fără iubire este însă neîmplinitor şi sec şi lasă mereu în urmă gustul unei absenţe. Dar când iubirea este prezentă, ea oferă fericiri durabile şi nu trecătoare, eternităţi de fericire şi nu clipe de plăceri efemere. Iubirea e constructivă şi creativă, ea uneşte şi ne înalţă sufletele. Sexualitatea este motorul care ne dă energie, ne dinamizează, ne readuce la viaţă.

Energia sexuală, ca şi energia iubirii, e o forţă care regenerează, care atunci când este conştient direcţionată trezeşte sufletul. Abordată într-o manieră sacră devine o substanţă subtilă, o lumină care dizolvă blazarea, nefericirea, sentimentul singurătăţii. Poemele, muzica inspiratoare, picturile care respiră frumuseţe, toate au în comun această uniune între iubire şi sexualitate.

Iubirea e reală, la fel cum suntem şi noi. Nu e un concept steril, ci o magie secretă. Iubirea este permanent prezentă în sufletul nostru – iată micul mare secret al fericirii. Mereu la dispoziţia noastră. Odată descoperită, nu ne mai părăseşte niciodată.

 

Joacă-te cu energia iubirii, te va duce la fericire
Cu toţii păstrăm sinteza experienţelor pe care le-am avut, iubiri trecute, victorii şi înfrângeri. Dar când ne gândim la dragoste, totul apare într-o lumină mai vie, mai specială, mai misterioasă.

E posibil să nu ne amintim ce am făcut acum un an, într-un moment anume. Dar dacă aceea este „ziua iubirii”, când l-am întâlnit prima oară pe „bărbatul visurilor”, totul revine în minte. Trăim o stare de exaltare, de efervescenţă, privirea ne străluceşte de bucurie. Evocăm cu uşurinţă detalii, imagini, senzaţii, sentimente.

Înţelegem încă o dată că iubirea este firul de aur al vieţii noastre. Această amprentă luminoasă ne face să fim mai fericite, mai aproape de noi însene.

 

Fiecare dintre noi a trăit câteva poveşti de iubire cu adevărat profunde. Alege una dintre ele
Aminteşte-ţi cum te simţeai mai frumoasă, mai puternică, mai specială. Simţeai că viaţa este plină de mister şi de fericire. Te bucurai complet de fiecare clipă. După o vreme, când iubirea a trecut peste incendiul dorinţei şi ai cristalizat ceea ce era necesar să cristalizezi, te-ai descoperit pe tine prin el. Te-ai reflectat şi l-ai reflectat. L-ai iubit cu fiecare zi mai mult. Te-ai lăsat iubită cu fiecare clipă mai mult. Unele femei s-au oprit aici.

 

Poate că tu ai mers mai departe
Fără să mai aştepţi ceva, fără să mai ai pretenţii sau cerinţe. Ai descoperit iubirea necondiţionată, adevărata iubire spirituală care te face să fii mai puternică, mai trează şi mai vie. În iubirea care te cuprinde cu totul, „eu” şi „tu” devin un singur simţământ, o singură culoare: „eu-şi-tu”. Aici iubirea este mai intensă, mai conştientă, devine infinită și e mereu însoțită de fericire.

 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn