Afecţiuni specific feminine

afectiuni specific feminineFeminitatea, ca termen generic, cuprinde mai multe aspecte distincte - o femeie desăvârşită este aceea care manifestă toate aceste aspecte în mod deplin. Nemanifestarea lor va determina diverse suferinţe, întâi în plan emoţional, ulterior în plan energetic-functional şi, în final, în plan fizic.

Fiecare dintre aceste aspecte are o zonă a corpului predilectă la nivelul căreia se proiectează:
- feminitatea manifestată în aspectul de iubire ocrotitoare, hrănitoare, de dăruire - are ca zonă de proiecţie sânii; nemanifestarea acestor trăiri va genera iniţial frustrare, ulterior senzaţii diverse la nivelul sânilor şi, în final, mastoza fibro-chistica;
- feminitatea în aspectul de matrice originară, de maternitate generatoare, creatoare, de forţă susţinătoare - se manifestă mai ales la nivelul uterului; reprimarea ei va duce în cele din urmă, trecând prin etape similare, la apariţia fibromului uterin;
- feminitatea în aspectul de interacţiune bipolară, erotică mai ales, dar şi la nivel socio-familial - se reflectă preponderent în zona ovarelor; nemanifestarea ei va genera, într-un final, chisturile ovariene.

 

Mastoza fibro-chistica
Sânii sunt legaţi de unul dintre cele mai elevate aspecte ale feminităţii: iubirea care se dăruieşte, ocroteşte şi hrăneşte. Nu este iubirea dominatoare (care îşi lăsa amprenta mai ales asupra inimii) şi nu vizează nici aspectele erotice (care se proiectează mai ales în zona ovarelor). Pentru o femeie, iubirea maternă este cea mai împlinitoare formă de iubire. Blocarea manifestării acestui sentiment este urmată de acumularea unor tensiuni în această zonă, cu apariţia de manifestări în plan funcţional (dureri şi diverse alte senzaţii) şi, în final, a patologiei organice - cel mai frecvent, diverse forme de mastoză fibrochistica. Acest blocaj este, de cele mai multe ori, o limitare, o distorsionare a capacităţii de a primi şi a transmite sentimente de afecţiune.

Dacă durerea provocată de frustrarea sentimentelor materne este foarte intensă (o mamă rănită sufleteşte de atitudinea copiilor, de lipsa lor de recunoştinţă, de nepăsarea lor, de felul urât în care se poartă cu ea etc.), pacienta poate sângera de la nivelul mamelonului, iar dacă trauma afectivă este intensă şi repetată, pot să apară modificări displazice sau chiar neoplazice (cancerul de sân).


Fibromul uterin
Este o tumoră benignă a ţesutului muscular şi conjunctiv al uterului, căreia i se atribuie, atunci când sunt prezente, diverse senzaţii dureroase pelviene şi sângerări între menstruaţii (metroragii) sau un flux sangvin mai abundent la menstruaţie (menoragii).

Cauzele fibromului uterin sunt: frustrarea, ruinarea, violarea dorinţei sau a sentimentului de protecţie, de stabilitate, de intimitate. Lipsa de recunoaştere şi de gratitudine din partea bărbatului îi reprimă femeii energia latentă care-i asigură vitalitatea, capacitatea de a se manifesta, de a se exprima, de a fi ea însăşi. Consecinţa în plan fizic este, adesea, tot fibromul uterin.

O altă cauză a apariţiei fibromului uterin o constituie chiar reprimarea dorinţei de a fi mama (de a avea un copil) din cauza condiţiilor (neajunsurilor) materiale, a ambiţiilor sau a obligaţiilor profesionale, a dorinţei de a avea libertate (pentru a călători, a se distra etc.), a nesiguranţei în căsnicie, a instabilităţii (sau a inexistenţei) relaţiei de cuplu s.a.m.d.

 

Chisturile ovariene
Cauza lor subtilă o reprezintă reprimarea funcţiei erotice: dacă nu este lăsată să se manifeste ca expresie a afecţiunii faţă de bărbatul iubit, energia sexuală este blocată şi, prin condensare, va determina apariţia de chisturi; fiind frustrată, femeia respectivă devine mai reţinută, se retractează, se "închistează".

Orice fiinţă umană are nevoie de o viaţă erotică împlinitoare, ipostaza în care aceasta îşi va manifesta liber potenţialitatea afectivă, dăruind celuilalt din preaplinul său. În sens mai larg, orice om simte nevoia de a intra în relaţii cu semenii. Simbolic, femeia se oferă pentru comunicare şi comuniune, se deschide, urmând ca bărbatul să-i răspundă. Aceasta duce la o amplificare a unor trăiri lăuntrice, realizând o stare de tensiune afectivă, o efervescenţă a dorinţei de a intra în relaţie, de a fuziona, care, în cele din urmă, debordează, se manifestă în exterior, se exprimă pe sine.

Reprimarea acestei aspiraţii fireşti va determina, în timp, apariţia iniţial a unor senzaţii (greutate, apăsare, arsură, tensiune, înţepături, junghiuri, dureri nevralgice) şi, în final, apariţia chisturilor ovariene (atunci când în cele din urmă va prevala tendinţa la conformism şi inerţie).

O femeie care are vreuna dintre aceste afecţiuni trebuie să o considere drept un semnal că perpetuează o atitudine eronată prin care-şi reprimă energiile feminine. Boala îi este nu un duşman care trebuie reprimat ori eliminat, ci un aliat care o învăţa să-şi descopere natura proprie şi să o valorifice.

Înţelegând unde greşeşte, femeia îşi poate redirecţiona energiile, mobilizându-le ascendent spre împlinirea aspiraţiilor ei nobile. Odată greşeala corectată, nemaiavând ce să semnaleze, boala dispare.

Articolul este extras din cartea "Fundamentele medicinei naturale - Principii generale" scrisă de Dr. Dorin Dragoş şi apărută la Editura Deceneu.

sursa: www.edituradeceneu.ro

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn