Alimentație şi terapii naturiste

alimentatie si terapii naturiste
 
"Doar hrana vie şi proaspătă îi poate permite omului să rămână sănătos, să fie fericit şi să simtă adevărul."
Pitagora

Înțelepții tradițiilor orientale spun că suntem ceea ce mâncăm. Alimentația ne influențează gândurile și ceea ce suntem în fiecare zi. O alimentație sănătoasă nu se referă exclusiv la diete sau regimuri care să te priveze de mâncărurile preferate. Este vorba despre cum să te simți bine, să fii mai activă și mai sănătoasă.

 

 

Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului

Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim.

Citeşte mai departe...

Alimentația și pH-ul

Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din trup, în timp ce altele ne alcalinizează.

Citeşte mai departe...

Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL

Mușețelul este un remediu antiinflamator puternic care are de asemenea proprietăți antibacteriene, antispasmodice, antialergice, sedative și de relaxare musculară.

Citeşte mai departe...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL

Cimbrul este o plantă aromatică care este minunată pentru a fi adăugată în alimentație, în parte pentru că este bogată în antioxidanți.

Citeşte mai departe...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL

Consumul zilnic al unui cățel sau doi de usturoi proaspăt poate, cu siguranță, să țină doctorul departe datorită puternicelor sale efecte antibacteriene, antivirale și fungicide și datorită stimulării sistemului imunitar.

Citeşte mai departe...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA

Menta oferă multe beneficii pentru sistemul respirator, în caz de tuse, răceală, astm, alergii și tuberculoză.

Citeşte mai departe...

Uleiul esențial de lavandă

Uleiul de lavandă este cunoscut datorită proprietăților sale calmante și relaxante și este utilizat cu succes pentru combaterea insomniei, a preocupărilor excesive, a depresiei, a neliniștii, a durerilor de dinți și a stresului.

Citeşte mai departe...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL

Ghimbirul este o plantă condiment care se recomandă să o avem în bucătărie la îndemână. Poate fi inclus atât în salate, poate fi consumate alături de ciorbe sau mâncăruri gătite, dar are și foarte multe proprietăți medicinale...

Citeşte mai departe...

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

Citeşte mai departe...

De ce alegem uleiuri presate la rece

Dacă prin metoda presării la rece se obțineau doar 30% pînă la 50% din lipidele conținute în materiile prime, prin metoda presării la cald, combinată cu utilizarea slvenților chimici, procentul de extracție este de 100%. Desigur, în acest fel se obține un preț de vânzare mai mic. Dar cât de bune sunt ele pentru sănătate?

Citeşte mai departe...