Găsește-ți echilibrul în alimentație

gaseste-ti echilibrul in alimentatieO nutriție naturală face adevărate minuni
Îţi doreşti să fii proaspătă şi mereu în formă? Oferă-ţi în fiecare zi momente de relaxare profundă. Ascultă o melodie care te linişteşte şi proiectează cu ochii minţii imagini vii ale viitorului dorit.

Apreciază prezentul la adevărata lui valoare. Lucrurile au cursul lor firesc, învaţă să curgi lin, odată cu ele. Alege în fiecare moment varianta care te ajută să fii mereu tânără, frumoasă şi sănătoasă. Alimentaţia este un ajutor preţios pentru un program revoluţionar de viaţă.

Ai testat vreodată o dietă fără grăsimi sau fără carne? Atunci ai observat că te simţi mai dinamică, mai bine dispusă şi mai optimistă.

Dacă nu ai avut curiozitatea, merită să faci acum marele pas: optează pentru o alimentaţie sănătoasă, bogată în legume şi fructe şi vei vedea diferenţa. O nutriţie naturală face adevărate minuni.

 

Cruditățile reprezintă cel mai bun tratament de înfrumuseţare
Hrana nefiartă conţine anumite enzime, fermenţi specifici ce conţin scânteia vieţii şi întreţin procesele vegetative ale corpului. Enzimele răspund de metabolismul celular şi sunt mult mai importante decât vitaminele devenite celebre datorită reclamelor pentru produse farmaceutice.

În fapt vitaminele au mai degrabă funcţia de substanţe ajutătoare, de curieri. Cu cât alimentaţia ta conţine mai multe enzime, cu atât sunt mai numeroase resursele din care îţi întreţii prospeţimea şi sănătatea corpului, ai o rezervă mai generoasă care poate hrăni celulele tinere. Aşa te poţi bucura de un surplus de energie şi rezistenţă, de creştere a imunităţii împotriva bolilor, o mai bună funcţionare a glandelor endocrine şi de reglarea fără efort a greutăţii corporale.

Cu cât eşti mai tânără, cu atât organismul tău este mai bogat în enzime. Cu anii, numărul lor scade şi apare îmbătrânirea. De ce să laşi timpul să te întreacă? Există modalităţi simple pe care le poţi aplica pentru a te păstra în formă.

Iată un secret care îţi poate transforma viaţa: crudităţile cele mai bogate în enzime sunt germenii de grâu, laptele crud, gălbenuşul de ou, zarzavatul fraged, embrionii de seminţe obţinuţi prin încolţire şi în general sucurile de legume şi fructe. Fă-ţi o listă pe care să o afişezi în bucătărie şi să o poţi folosi pe viitor. La început e nevoie de un mic efort, pentru că trebuie să abandonezi nişte stereotipii de atitudine în comportamentul alimentar. Dar te vei convinge că merită.

gaseste-ti echilibrul in alimentatieCrudităţile şi, în general alimentaţia vegetariană, reprezintă cel mai bun tratament de înfrumuseţare. Printr-un astfel de regim se accelerează reînnoirea celulelor, pielea redevine elastică, iar formarea ridurilor este stopată. Cu ajutorul crudităţilor ne echilibrăm activitatea glandulară şi scăpăm de pericolul obezităţii sau al anorexiei.

 

Hai să facem un experiment
O lună de zile în care spui adio fripturilor, mezelurilor, oricărui fel de carne. Da, şi peştele intră în categoria asta, dar algele condimentate în fel şi chip, tipurile de alge care te îmbie din rafturile supermarketurilor vor fi o surpriză plăcută. Au gust de peşte şi sunt foarte hrănitoare, iar în combinaţie cu ele orezul fiert sau hrişca sunt şi mai delicioase, nemaivorbind de faptul că, în felul acesta, sporeşti aportul de aur în organism.

O lună de zile în care te împrieteneşti la cataramă cu meniurile vegetariene. Sunt multe cărţi care îţi propun reţete nemaipomenite. După cel puţin o lună de regim vegetarian vei remarca efecte uimitoare. Strălucirea tenului, buna-dispoziţie, sănătatea înfloritoare vor fi probabil motive întemeiate să repeţi experimentul.

După o lună poţi să introduci în alimentaţia ta şi produse lactate. Dar aminteşte-ţi că prin fierbere, pasteurizare sau alte procedee de preparare la foc, enzimele se distrug. Pierderea cea mai importantă, ca urmare a lipsei enzimelor din hrană, o constituie deprecierea sărurilor minerale, printre care fosforul, calciul, potasiul, fierul. Ai însă o soluţie pentru ameliorarea demineralizării - poţi consuma lapte nefiert, bogat în calciu.

Alimentaţia ta este astfel îmbogăţită şi ai toate elementele necesare unei sănătăţi perfecte. Ideal este să nu mai revii la alimentele pe bază de carne niciodată. De ce? Pur şi simplu pentru că aşa elimini una dintre cele mai sigure metode de a îmbătrâni în timp record. Ce zici, merită să plăteşti atât de scump fripturile la grătar? Dacă nu poţi adopta hrana vegetariană dintr-o dată, fă-o treptat. Mult succes!

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn