Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL

 

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRULCimbrul este o plantă aromatică care este minunată pentru a fi adăugată în alimentație, în parte pentru că este bogată în antioxidanți.

Cimbrul conține flavonoizi care stimulează sănătatea, precum apigenina, naringenina, luteolina și timolul și s-a demonstrat că cimbrul protejează și crește procentajul grăsimilor sănătoase care se află în membranele celulare.

Raportul Fundației independente pentru sănătate George Mateljan arată că: „în mod particular, cantitatea de DHA (acid docosahexaenoic, un acid omega-3) din membrana celulelor cerebrale, a rinichilor și a inimii a crescut atunci când s-a adăugat cimbru în alimentație.”

Cimbrul este în plus foarte bogat în nutrienți. Conține vitamina C, vitamina A, fier, magneziu, cupru și fibre dietetice. Folosit ca adaos la mâncărurile gătite, cimbrul ajută la inhibarea glicării și a formării de reziduuri periculoase ale glicării avansate (AGE este sigla sa în engleză) din alimente, ceea ce face ca cimbrul să fie un factor ajutător pentru prevenirea bolilor cardiace și a îmbătrânirii premature.

Glicarea este rezultatul unei reacții endogene, spontane între zahărul transportat în sânge și fibrele dermice (colagenul și elastina), iar aceasta cauzează întărirea și deteriorarea țesuturilor de susținere, vătămând fibrele dermice.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, antispasmodice, antireumatoide, expectorante, calmante și contra hipertensiunii, uleiul de cimbru poate fi folosit în diferite moduri pentru a ajuta la menținerea unei sănătăți optime.

 - Remediu plurivalent: Uleiul de cimbru este utilizat pentru ameliorarea și tratarea problemelor precum artrita, răni, mușcături de insecte, dureri musculare, retenție de lichide, probleme menstruale și de menopauză, grețuri și oboseală, probleme respiratorii (cauzate de răceli și gripe), probleme ale pielii (piele grasă și cicatrici), picior de atlet, mahmureală și chiar depresie.

 - Ulei de aromaterapie: Uleiul de cimbru poate fi folosit pentru stimularea minții, îmbunătățirea memoriei și a puterii de concentrare și pentru calmarea nervilor și a agitației mentale excesive.

 - Produs pentru păr: Se spune că uleiul de cimbru poate preveni pierderea părului. Uleiul de cimbru este utilizat ca tratament pentru părul fragil și deteriorat și se adaugă în șampoane și alte produse de îngrijire a părului. Produs pentru piele: Uleiul de cimbru poate ajuta la tonifierea pielii îmbătrânite și la prevenirea acneei.

 - Apă de gură: Precum uleiurile de mentă și eucalipt, uleiul de cimbru este utilizat pentru a îmbunătăți sănătatea gurii și a danturii.

 - Insecticid: Uleiul de cimbru poate alunga insectele și paraziții nedoriți precum țânțarii, puricii, păduchii și moliile.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn