Arta masajului

arta masajuluiŞtii că stresurile, gândurile negre, grijile contractă muşchii? Trupul resimte starea psihică şi reacţionează cu aceeaşi măsură. Dacă te laşi pradă pesimismului şi temerilor de tot felul te pomeneşti crispată, încordată, nefericită.

Dar ştii că lucrurile nu sunt bătute în cuie – poţi să adaugi o sursă permanentă de bucurie vieţii tale, relaxându-te. Cum? O oră de masaj îţi aduce liniştea şi desfătarea de care ai nevoie.

 

Fă cunoştinţă cu tine însăţi….
Ne place să ne atingem. Suntem fiinţe tactile, senzuale. Percepem lumea prin simţuri, iar dintre toate, pipăitul reverberează cel mai profund în fiinţa noastră. Atingerea naşte plăcere, stare de pace, autoacceptare. Este un mod de a ne oferi relaxare, de a dizolva tensiunile. Este o sărbătorire a voluptăţii. O experienţă de explorare şi deschidere faţă de tine însăţi.

Masajul pe care ţi-l oferi combină tehnicile fundamentale, menite să relaxeze şi să menţină sănătatea muşchilor, cu o încântare senzuală care deschide drumul spre autocunoaştere şi iubire de sine, spre împlinirea pe care o doreşti. Stările pe care le trăieşti acum te ghidează spre o nouă intensitate şi putere sporită de conştientizare.

Transformă camera unde îţi acorzi întâlnirea cu tine însăţi într-un refugiu senzual, decorând-o cu obiecte care îţi plac, forme inspiratoare, cu moliciuni şi curbe. Ai nevoie de un loc ferit de zgomote şi de o veioză cu lumină discretă, pentru atmosferă intimă, în care simţurile se pot dilata, corpul şi mintea se pot destinde.

Foloseşte un ulei de masaj cu miros de levănţică, iasomie sau orice alt parfum relaxant. Dezbracă-te şi lasă-ţi trupul gol să se bucure câteva momente de baia de aer. Masajul începe prin mângâieri uşoare ale tălpilor, gambelor, coapselor, mâinilor, sânilor, abdomenului, feţei.

 

Alege mişcările potrivite….
Vrei să pui în mişcare toate energiile care te regenerează? Iată ce ai la îndemână.

 

Efleurajul : prima manevră a oricărui masaj, este mângâierea de ungere cu ulei, pe care îl  întinzi pe piele, dar şi pentru stabilirea contactului cu trupul, pentru explorarea lui. Palma este întinsă, degetele relaxate. Glisează-le uşor peste zona pe care o alegi, sesizând nodurile de tensiune. Presează uşor, cu toată suprafaţa mâinii, cu o presiune mai mare atunci când faci mişcările către inimă.

 

Fricţionările : masează mai intens, doar cu degetele, zonele tensionate. Presează folosind pulpa degetului mare, cu o mişcare circulară, de pătrundere mai profundă. Frecarea elimină tensiunile şi stimulează circulaţia sanguină.

 

Frământarea : după ce am încălzit pielea prin efleuraj şi fricţionări putem trece la frământare; cu ajutorul palmei şi degetelor facem aceleaşi mişcări ca şi cum am stoarce de apă o cârpă umedă.

 

Ciupiturile : se pretează pentru porţiunile de piele mai groasă. Ne folosim degetul mare şi arătătorul, prindem pielea între ele, apăsăm, tragem uşor.

 

Tragerile : sunt asemănătoare cu ciupiturile, dar acum prindem pielea între degetul mare şi celelalte degete, iar după tragere îi dăm drumul lent.

 

Forfecările : foarte eficiente în eliminarea celulitei. Se masează în zig-zag cu întreaga suprafaţă a palmelor pielea. Pentru masajul abdomenului folosim  doar mişcări uşoare, circulare în jurul ombilicului. Când ajungi la masajul sânilor foloseşte mişcările circulare din exterior în interior. Ajută mult la mărirea şi tonifierea sânilor.

În timpul masajului urmăreşte să cunoşti şi să insişti asupra zonelor tensionate. Pentru început, poţi simţi o uşoară durere; continuă să masezi pentru a debloca energia în acele puncte. Ai să trăieşti curând starea de armonie, relaxare şi împăcare profundă.

 

Mâinile tale învaţă senzualitatea…
Prin atingere afli lucruri noi despre lume, cercetezi şi obţii confirmări. Te-ai gândit vreodată ce mult vorbeşte atingerea despre felul tău de a fi? Prin atingere eşti în măsură să te afirmi sau chiar să transformi o relaţie. Primul pas pentru asta este aprofundarea relaţiei cu tine însăţi. Ceea ce descoperi te face apoi mai aptă pentru comunicarea cu propria fiinţă, pregătindu-te pentru deschidere şi încredere mai mare, pentru o comunicare mai profundă cu ceilalţi.  

Permite mâinilor tale să simtă atingerea iubitoare, relaxantă, senzuală, stimulativă, jucăuşă, tandră. Învaţă-ţi mâinile cu gesturi fluide, ferme, delicate, uşoare, aţâţătoare. Alternează atingeri contrastante. După strângerea unui muşchi, desfă-ţi mâna uşor, plimbă-ţi suav degetele pe piele. Opreşte-te. Savurează prin nemişcare sentimentele pe care le-ai stârnit în tot corpul. Ascultă-l. Fiecare parte a trupului este trezită la viaţă, într-un proces de continuă descoperire.  

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn