Cum să fii mereu frumoasă, cum să fii tu însăţi

cum sa fii mereu frumoasaVreau să fiu frumoasă!
Majoritatea covârșitoare a fetițelor, adolescentelor și femeilor mature își spun măcar din când în când: ”Vreau să fiu frumoasă”. Felul în care vedem frumusețea poate să difere de la o vârstă la alta sau de la o cultură la alta. Chiar dacă există aceste diferențe, frumusețea rămâne o aspirație mai mult sau mai puțin conștientă a tuturor femeilor. Această căutare a frumuseții a făcut posibilă dezvoltatea unei gigantice industrii a cosmeticii, vestimentației și accesoriilor pentru femei. Frumuseţea înseamnă, desigur, perfecţiunea corpului, linia dulce a formelor, dar adevărata strălucire a frumuseţii stabilă în faţa timpului vine din interior.

 

Fii frumoasă și în suflet
Este important să acordăm atenţie şi armoniei fizice, şi celei sufleteşti. Din fericire, există femei cu înfăţişare seducătoare care te încântă şi prin sinceritatea, naturaleţea şi inima lor trează. Bucuria de a trăi, încrederea în sine şi capacitatea de a se dărui le înfrumuseţează, indiferent de vârstă şi de statut social. Acesta este idealul unei femei perfecte, acesta este Eternul Feminin, despre care Goethe spunea că „ne atrage spre înălţimi”.

Cea care descoperă misterul esenţial al propriei feminităţi are acces la o forţă spirituală nesfârşită, prin care poate deveni un izvor binefăcător de vitalitate, senzualitate, iubire, intuiţie, frumuseţe, gingăşie, înţelepciune şi beatitudine.

 

Poți să fii frumoasă așa cum îți dorești
Probabil ai mai citit până acum sau ți s-a mai spus că devii ceea ce gândești. Chiar așa este. Poți folosi această și pentru a dobândi frumusețea și farmecul feminin pe care îl dorești. În plus e bine să știi că admirația are o putere magică. Fiecare a putut simți aceasta atunci când a fost admirată. Nu-i așa că atunci când te admiră sincer cineva te simți foarte frumoasă?

Dar admirația are și o altă putere magică: atunci când admiri sincer pe cineva poți asimila în ființa ta calitățile acelei ființe, pentru că prin admirație mintea și emoțiile tale atrag acele aspecte către tine, asemenea unui magnet.

 

Îți propun un exercițiu:
- ia un pix şi o foaie de hârtie şi notează trei calităţi feminine pe care le admiri foarte mult la prietenele tale apropiate.
- alege una dintre aceste trăsături fermecătoare şi identifică apoi situaţiile sau momentele în care o manifeşti tu însăţi. Dacă nu identifici astfel de momente imaginează-ți cum ești tu când manifești acea calitate, deschide-te sufletește și dă-ți voie pentru început să manifești în imaginație această calitate.

Cu timpul, o să remarci că poţi să exprimi oricând doreşti acea calitate. Vei avea dovezi palpabile că forţa ta de atracţie sporeşte şi devii o întruchipare irezistibilă a misterului feminin. Poţi repeta acest exerciţiu în săptămânile următoare, alegând de fiecare dată o altă calitate. O să vezi, vei deveni din ce în ce mai frumoasă, interior și exterior.

 

Citește și:
WORKSHOP: FEMINITATE LA SUPERLATIV

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn