Secretele accesoriilor sexuale

secretele accesoriilor sexualeGăsește-ți curajul să explorezi
Probabil că și tu ai trecut de multe ori pe lângă un sex-shop fără să ai curajul să intri, deși ceva din interiorul tău avea o curiozitate acută în legătură cu ceea ce se află în spatele geamurilor închise la culoare și impenetrabile.

Sau poate că uneori ai simțit în timp ce făceai dragoste că ți-ar fi plăcut să fii atinsă mai intens sau mai altfel... Ai văzut în filme, ai aflat de la prietene, dar nu ai avut curaj să treci la fapte pentru că ți s-a spus că astfel de lucruri sunt... imorale și interzise.

Eu astăzi mi-am găsit curajul să îți vorbesc despre un subiect așa-zis interzis, pentru ca tu să îți regăsești libertatea exprimării propriei sexualități, să te regăsești pe tine însăți în intimitatea ta proprie sau cu bărbatul iubit. Căci în viața sexuală ar trebui să fie interzise doar durerea, ceea ce e neplăcut și pervers și lipsa de dragoste. Căci orice joc adus în lumina iubirii capătă strălucire și sacralitate. 

Din timpuri imemoriale, universul jucăriilor erotice s-a bazat pe imaginaţia erotică a oamenilor. De la cunoaşterea personală până la satisfacerea individuală sau reciprocă, ţinta lor a fost mereu a te bucura și a trăi la maxim plăcerile vieții.

Deși sunt mereu ascunse privirilor celor nedoriți, jucăriile erotice sunt purtătoare ale fanteziilor intime și ajutoare pentru cele care îşi doresc să își exploreze și mai mult potenţialul lor orgasmic. Dezaprobate în mediile conformiste și pudibonde, jucăriile erotice sunt totuși accesorii ale unei vieți sexuale sănătoase și asumate.

 

secretele accesoriilor sexualeJucăriile sexuale au multiple funcții
Importanța jucăriilor sexuale e minimizată și numele lor sunt de multe ori spuse în șoaptă. De ce? Pentru că ne-am obișnuit să ne îngrădim libertatea sau să acceptăm ca alții să ne-o îngrădească. Fără perdele și false pudibonderii, adevărul este că jucăriile erotice au multiple funcții în viața sexuală, care mai de care mai complexe: a se juca, a stimula, a explora, a revela, a trezi, a descoperi, a surprinde, a învăţa, a afla, a se depăşi, a auto-erotiza, a permite bucuria, a condimenta viaţa de zi cu zi, a varia plăcerile, la fel cum a vindeca, a debloca energii, a relaxa zona intimă.

În spatele acestor secrete de dormitor, încă mai persistă o stare de pudoare sau ideea de interzis. Printre dificultăţile de a ne exprima nevoile, ideile nerostite şi preconcepute, avem adesea nevoie de informaţii şi sfaturi pentru a nu ne simţi vinovate, precum şi pentru a alege din atât de multe opţiuni!

O descoperire personală într-un joc pentru adulți, „jucăria erotică” nu este duşmanul bărbatului așa cum au unii tendinţa să creadă, ci poate fi chiar complicele său, un partener  creativ în satisfacerea lui şi a ei.

Chiar dacă gama obiectelor intime este vastă, ele pot fi totuşi grupate pe categorii:  manuale, non-vibratoare, cunoscutele dildo-uri, cele conectate la priză sau cu baterii, care vibrează: vibromaoare şi stimulatoare diverse sau bilele gheişei: deosebit de eficiente pentru întărirea muşchilor vaginali.

 

secretele accesoriilor sexualeObiecte falice pentru fantezii îndrăznețe istorice
Cele mai vechi urme ale producerii şi utilizării obiectelor manuale sunt mai vechi de 3000 de ani î.Hr., în Grecia şi Asia Mică. Olisbo-urile, aşa cum sunt numite obiectele falice, erau cadouri lăsate de marinari sau de soldaţi soţiilor lor, astfel încât să se poată satisface în absenţa lor – rămânându-le în acelaşi timp credincioase, comparativ cu centurile de castitate din Evul Mediu, care duceau la uitarea plăcerii și desensibilizare erotică.

Preistoria ne asigură că arheologii au descoperit exemplare de olisbo-uri, obiecte falice, ce reprezintă un organ masculin, vechi de 28000 ani î.Hr. Deci, dildo-urile existau încă din antichitate şi mai devreme!

Electromecanizate în secolul XIX şi condamnate în Franţa anilor ‘70 pentru ultraj contra bunelor moravuri, au fost folosite ca instrumente ştiinţifice în SUA, în 1968, în cadrul anchetei Masters & Johnson (reacţiile sexuale), devenind, în cele din urmă, articole la modă, „sex-toys” sau jucării erotice, obiecte îndrăzneţe şi distractive şi, în final, culcuşuri pentru fantezii îndrăznețe.

Medicii secolului al XIX-lea ofereau ca sfat folosirea unor astfel de obiecte erotice pentru a trata femeile de isteria lor percepută încă din antichitate ca fiind o consecinţă a insatisfacţiei de natură sexuală,  nevroză sau stări generale proaste. Ele erau sfătuite să îşi stimuleze vulva prin masaj manual, până la momentul orgasmului. Această practică medicalizată a fost acceptată, deoarece permitea un singur tip de orgasm, cel „vaginal” ca urmare a penetrării, plăcerea clitoridiană nefiind recunoscută de medicii acelor vremuri.

Și astăzi folosirea vibratorului este indicată de anumiți medici pentru detensionarea anumitor puncte dureroase de la nivel vaginal și deblocarea energetică ce apare uneori în corelație cu eliminarea anumitor traume emoțional-afective.

În 1883, un britanic, Dr. Joseph Mortimer Granville a inventat un vibrator electromecanic pentru a accelera orgasmul medicalizat, şi a îmbunătăţi, prin urmare, plăcerea sexuală. O întreagă colecţie de vibratoare, cu cabluri şi fără, vor fi expuse la Paris, la Expoziţia Universală din 1900. Folosită mai mult sau mai puţin generos de către femei – în sudul Europei, a avut mai puţin succes decât în ţările nordice şi Statele Unite, unde feministele au făcut posibilă independenţa femeii faţă de bărbat – jucăria erotică devenind un obiect de emancipare.

În zilele noastre, jucăriile erotice păstrează  o conotație obscenă și sunt vulgarizate, deși ele pot fi pentru orice cuplu respectabil ajutătoare binevenite pentru o viață sexuală împlinitoare.
Descoperă și tu secretele acestor accesorii sexuale și ai curajul să explorezi un univers interzis și plin de surprize.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn