Descifrează secretul bărbatului adevărat (II)

descifreaza secretul barbatului adevarat2După ce ai reușit să conștientizezi impulsul erotic și cum anume te influențează, e important să te obișnuiești să controlezi energia sexuală, să devină un instrument de care să te folosești și care să nu te folosească el pe tine.

 

Ţine sub lupă impulsul erotic
Trebuie să oprim această reacţie instinctivă, iar o metodă foarte bună este observarea „instinctului de acuplare “. Căci, mai devreme sau mai târziu, asta ne ajută să vedem totul mai limpede. Nu ne referim la reprimarea impulsului sexual, ci la supravegherea „funcţionării “sale din afară, ca un martor. Impulsul este cumva animalic pentru cel care nu îl controlează, el redă fidel viaţa sexuală „pe motiv biologic “.Abia când vrem cu perseverenţă să observăm robotul din noi, putem să facem ceva.

 

Putem să o luăm înaintea instinctului
Aceştia sunt zorii trezirii conştiinţei umane. Întâi observarea. După ce trecem de aceste prime faze, cele mai dificile tocmai pentru că mintea are tendinţa să o dea cu oiştea-n gard, ca de obicei, este necesar să rafinăm trăirea erotică pe care acum o înregistrăm conştient. Ce înseamnă asta? Că trebuie să găsim în noi motive şi mijloace să privim acea experienţă erotică aşa cum ştim mai frumos. Din ce în ce mai frumos. Tehnicile de sublimare a energiei de pe nivelurile inferioare pe cele superioare ne pot da tonul, dar noi suntem apoi artizanii, cei care trebuie să menţinem acea stare, nu tehnica singură.

„Fantastic! Nu mi-am dat seama că acest impuls devenise deja mecanic. Pur şi simplu nu am băgat de seamă. Mă obişnuisem aşa. Acum e altfel. Realizez mult mai clar în ce fel se duce către o femeie „reacţia” erotică, pot dirija acea energie, chiar pot s-o strunesc  mult mai bine decât înainte. Paradoxal, erotic sunt mult mai „în formă” de când mă antrenez să fiu atent. Ce înseamnă conştientizarea, domnule!” (I.R., economist)

„Ce automatism? O vezi, e frumoasă, te încântă s-o priveşti, ăsta e automatism?” (A.D., student)

„Cred că a deveni conştient de acest automatism este echivalent cu a-ţi modifica nivelul de conştiinţă. Înseamnă să ieşi din şablon şi să devii mult, mult mai liber. Treci de obsesii, pentru că începi să controlezi modul lor de formare. Trăieşti în sfârşit cu un răspuns. Am remarcat că şi ceilalţi observă aşa ceva.” (C.D., 34 de ani, specialist IT)

„Ferice de omul care a învins leul, căci leul va deveni om “, mai cită aproximativ mintea, în căutare de cuvinte esenţiale.

 

Ridică-te la nivelul zeului din tine
Cum trece un bărbat de la clişeele unei culturi în care ejacularea e privită ca o dovadă supremă de virilitate la gândurile unui bărbat care înţelege şi controlează energia erotică? Cum trece un bărbat de la fixaţia sexuală la o minte conştientă?

Este o problemă veche: bărbaţii au fost învăţaţi că ei trebuie să domine femeia, că ea le este întotdeauna inferioară. Femeia a fost uitată, reprimată în feminitatea ei, feudalizată, comercializată în lumea puternicilor conducători absoluţi. Viziunea tantrică este însă o viziune în care bărbatul şi femeia sunt complementari şi nu opuşi, alcătuiesc doar împreună una din cele mai mari taine ale Universului.

Trebuie să privim frumuseţea cu puritatea unui copil, frumuseţe care se află întreagă în adâncul inimii noastre. Căci după ce am ajuns să nu mai fim roboţi, sclavi ai sexualităţii animalice, rămânem oameni. Oameni care au, mai mult decât trup, şi suflet.

„Cel mai greu mi-a fost în primele două etape, cele legate de conştientizarea impulsului sexual, când trebuia să-mi dau seama că reacţionam, în ceea ce priveşte erosul, în mod automat faţă de femei. Am fost foarte fericit, în urma antrenamentului de „conştientizare” dându-mi seama că nu mă mai comportam ca un robot, nu mă mai domina acel instinct de acuplare stihinic, pe care până atunci îl consideram chiar o dovadă a bărbăţiei mele. Apoi am început să rafinez acea trăire erotică pe care de astă dată o simţeam conştient, să-i găsesc valenţe din ce în ce mai apropiate de dulcele limbaj al sufletului. Acum abia înţeleg la ce se referă continenţa. Sunt pe drum, pe cel bun.” (R.M., student)

 

Perfecţiunea e în ochii iubitorului
Sexualitatea reprezintă forma vizibilă, oarecum brută a dragostei, iar dragostea e o formă superioară de sexualitate, spunea cineva.

„La mine totul a fost în regulă până la etapa cu rafinarea trăirii erotice conştientizate. Pur şi simplu nu pricepeam cum se face asta. Când m-am îndrăgostit şi-am început să iubesc, a fost ca o revelaţie acest „cum se face”. Am înţeles că doar iubind sincer, fără rezerve, starea erotică lucidă se transformă în ceva înălţător şi foarte natural în acelaşi timp. Antrenamentul muşchiului pubococcigian, tehnicile de sublimare şi această înţelegere a procesului de transformare m-au ajutat să aprofundez procesul continenţei.” (A.D., inginer)

 

Aceasta ar fi următoarea etapă: transfigurarea.
„Transfigurarea e ca un vehicul. Te duci unde vrei. Şi e atâta frumuseţe de văzut într-o femeie...” (I. R., economist).

Transfigurarea presupune trecerea dincolo de aparenţele pe care le sesizăm în legătură cu fiinţa iubită, să scoţi voit la lumină tot ce este mai bun în ea şi chiar mai mult, să trezeşti, admirând cât mai des şi mai profund aspectele sale minunate.

Să-ţi priveşti iubita ca pe o fiinţă perfectă, face ca ea să se bucure de raiul din tine. Iar prin simplul fapt că tu îţi îndrepţi atenţia ceva mai multă vreme asupra imaginii sale ideale, devine posibil ca întreaga ei splendoare să iasă la suprafaţă şi să poţi atinge cu adevărat o făptură desăvârşită, să faci dragoste cu o făptură desăvârşită. Ziua când simţi asta este, pentru tine, o zi binecuvântată.

Impulsul sexual se transformă în lumină prin transfigurare, iubire şi continența amoroasă. Fără transfigurare, un bărbat se află doar în faţa unei uşi închise. Iar o femeie care nu se transfigurează nu poate avea niciodată acces la propriile comori de frumuseţe. Transfigurarea ne ridică de la nivelul omului la nivelul zeului din noi.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn