Să învăţăm să ne păstrăm energia sexuală

sa invatam sa ne pastram energia sexualaStatisticile demonstrează că media unui act sexual normal dintre barbat si femeie este de doua-trei minute
Tot ce depaseste acest interval poate fi trecut in categoria recordurilor. Deşi pare puţin amuzant, totuşi este un adevăr dureros. Acesta este un indicator mediu pentru un om normal care, o data pe saptamana - probabil în weekend - respecta ceea ce se numeste un ritm conventional-fiziologic şi pierde după câteva minute de aşa-zisul act sexual energia sexuală acumulată. In traditia orientala, energia sexuală este considerată a fi combustibilul care susține întreaga ființă și de aceea planului sexual al vieții i se acordă o importanță mult mai mare decât unei simple "prelungiri" a neamului.


Amplifică energia sexuală ca să ajungi la stări spirituale
CLa fel ca și înțelepții tradițiilor spirituale orientale, cercetătorii ruși au ajuns la concluzia ca un act sexual prelungit este o incredibilă sursă de forță vitală și spirituală. "Se poate chiar spune că, prin actul sexual, omul își prelungește viața. Principalul lucru este să înveți să frânezi, prin scoarța cerebrala, reflexele de ejaculare fizică", spune Rinad Minvaleev, doctor în biologie. Tot el susține că actul sexual poate fi privit ca o "lucrare spirituală", dar nu actul sexual obișnuit, ci cel prelungit pentru un interval de timp nelimitat prin amânarea și chiar suspendarea ejaculării.

espre același lucru vorbesc și metodele tantrice și practicile taoiste care pun la dispoziție tehnici simple sau complexe pentru  prelungirea plăcerii și amplificarea energiei sexuale care pot genera ulterior stări psiho-spirituale deosebite ce ajută ființa umană să evolueze spiritual și să atingă culmi ale înțelepciunii.

"Noi, ca oameni care se interesează în mod serios de practica yoga, am hotărât să punem la cale un experiment propriu pentru a confirma sau dezminți aceste informații", declara reputatul specialist rus. Cel mai greu lucru în realizarea experimentului a fost găsirea voluntarilor, perechi heterosexuale care să fie de acord să facă dragoste sub supravegherea savanților și, mai mult, cu dispozitivele de tonometrie electronică pe brațe.

O dată rezolvată această problemă, s-a descoperit că în momentul descărcărilor orgasmice, la femei și bărbați se observa doua reacții diametral opuse. Ori se reduce brusc frecvența contracțiilor cardiace (până la 10-12 bătăi pe minut) și crește considerabil tensiunea arterială, ori se accelerează bătăile de inima și tensiunea scade.
La unul dintre cei testați o dată a fost înregistrată chiar dispariția pulsului pentru un interval de patru minute, însă, din fericire, fără nici o consecință pentru starea sa de sănătate. 


Ce inseamna aceste două feluri de reacție?  
Simpatic sau Parasimpatic?
"In cadrul sistemului sau vegetativ nervos, omul are o sectiune parasimpatica (SPS) si una simpatica (SS) - explică Minvaleev. Prima răspunde de refacerea organismului, înnoirea celulelor și functionează, de obicei, în timpul somnului. Cea de-a doua reprezintă consumurile de energie, scoaterea în sange a hormonilor de adrenalină și noradrenalină. Daca pulsul scade, iar tensiunea crește, functioneaza SPS și noi ne refacem.

Daca este invers, se simte o slăbiciune fizică. Cu cât tensiunea este mai mică, cu atât mai des trebuie să se contracte inima pentru a pompa sânge și cu atât mai devreme ea se uzează. Reiese că, dacă în timpul actului sexual domină reacția parasimpatica (SPS), omul nu obosește ci, dimpotrivă, își reface forțele, își economisește contracțiile inimii și devine o adevarată maturică electrică gata să lucreze, să alerge etc. Se poate chiar spune că, prin actul sexual, el își prelungește viața. Dar dacă reacția este de tip simpatic (SS), după actul sexual obișnuit omul decade într-o stare de prostrație și nu este în stare să mai facă nimic".

Experimentul a aratat ca, daca actul dureaza pana la 10-15 minute, şi este un act preponderent pasional, carnal, fără a integra energii şi emoţii superioare, apare preponderent o reactie simpatica în timpul orgasmului.


Un act sexual prelungit este o sursa de forta spirituala
"Dar, cu cat se prelungeste actul sexual, organismul se restructureaza singur pentru reactia parasimpatica, pur si simplu, pentru a se sustine si a-si reface fortele consumate. Prin urmare, ambii parteneri se incarca cu tarie fizica, forta si sentimentul de intimitate spirituala care ii leaga unul de altul", relateaza doctorul citat.
Totul este logic. De ce sunt atatea femei care reactioneaza, la relatia intima cu un barbat, prin cererile de compensare materiala? Nu este vorba de prostituate, ci despre sotiile, amantele, iubitele care, permanent, au pretentii la barbati, de la a arunca gunoiul si a spala vasele, pana la o masina noua sau o calatorie in Insulele Bahamas.
Acestea sunt simpaticele (SS) care, in urma actului sexual, doar obosesc si, de aceea, fie si in mod inconstient, cer o compensatie pentru munca depusa.

"Asadar, un act sexual prelungit este o sursa de forta spirituala care are un substrat fiziologic", continua specialistul rus. Întrebat cat ar trebui sa dureze acest proces miraculos, doctorul a raspuns ca de la 30-40 de minute in sus: "…în primul rand, exista barbati cu o constitutie sexuala puternica din nastere. in al doilea rand, exista yoga, care il organizeaza foarte bine pe om şi îl învaţă să îşi folosească conştient şi să îşi controleze energiile, incluzând energia sexuală. La el apar mult mai multe butoane pe corp, cu ajutorul carora poate sa se controleze.

 Principalul lucru este sa invete sa franeze, prin scoarta cerebrala, reflexele de ejaculare fizica". Această ”înfrânare” a ejaculării are multiple beneficii şi este cunoscută în Occident ca şi continenţă sexuală. Această manieră de a păstra energia sexuală şi a nu o pierde prin ejaculare masculină sau descărcare feminină poate aduce multă fericire şi  longevitate, fiind o sursă continuă de energie vitală ce poate fi folosită inteligent de cel care practică continenţa pentru multiplele benefiicii ale vieţii sale. 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn