Cum să ai energie pentru șapte vieți

cum sa ai energie pentru 7 vietiEste minunat că au existat experienţe spirituale! Şi eu am avut parte de aşa ceva şi chiar rudele mele de gradul întâi, doi şi trei au avut. Toată lumea a avut. Dar când? Acum un deceniu? În viaţa trecută? Sau pe vremea atlanţilor?

Nu putem trăi autentic hrănindu-ne doar cu amintiri (fac excepţie evocările reuşite). Mai corect ar fi să ne întrebăm: astăzi s-a petrecut ceva special cu mine? În acest moment trăiesc o stare de excepţie? Sau măcar ieri am trăit? Sau săptămâna aceasta - şi tot ar fi bine.

 

Trăieşte la temperatura maximă
De ce în cazul unora scenariul propriei evoluţii nu seamănă cu poveştile frumoase din cărţi? Din o mie şi unu de motive. Avem familie de întreţinut sau de plătit rate la casă. Astăzi suntem supuşi poluării, bombardamentului mass-media şi manipulării politice. Numărul tentaţiilor a crescut extraordinar iar câţiva dintre noi au fost bolnavi când au fost mici. Cum să trăieşti la cote înalte în condiţiile astea?

Simplu! Mai mult decât simplu! Sunt nenumărate metode concrete şi tot atât de numeroase exemple de oameni care au reuşit, încât numai dacă eşti neatent nu le vezi. Tehnicile tradiţionale au fost adaptate pe structura omului modern, iar astăzi, dacă vrei cu adevărat, poţi exersa în orice împrejurare.

Dar aici nu vorbim numai de cei care sunt prinşi de tăvălugul treburilor cotidiene. Există oameni care au timp, spaţiu şi condiţii prielnice şi totuşi rezultatele lor sunt nesatisfăcătoare. Trist, dar adevărat. Lipsa voinţei, devitalizarea, autopăcălelile, dizarmoniile, toate conduc la un nivel „călduţ”.

Mai există însă o cauză de stagnare sau chiar de regres pe calea desăvârşirii de sine: incapacitatea realizării continenţei.

 

Controlul erotic e doar un pas
Mulţi s-ar grăbi să afirme: „A, ştiu! Continenţa are legătură cu sexualitatea”. Ei bine, nu e chiar aşa... Termenul a fost asociat mereu cu viaţa amoroasă integrată într-un mod spiritual. În realitate, ascunde sensuri mult mai largi şi mai profunde.

Pe scurt, se referă la controlul energiei. Luând în calcul erotismul devine continenţă sexuală.

Liber de orice asociere, vizează toate tipurile de energie pe care fiinţa umană le animă: vitală, volitivă, afectivă, mentală etc. Potenţialul amoros constituie una dintre cele mai puternice surse de vitalitate şi forţă pe care omul le are la dispoziţie. Controlat perfect şi folosit cu discernământ, el ne asigură energia necesară pentru a ieşi de pe orbita viziunii noastre egocentrice.

Dar adevărata continenţă nu se opreşte aici. Acesta este primul nivel şi cel mai cunoscut.

Să ne gândim, de exemplu, la doi iubiţi care transmută şi sublimează toată încărcătura erotică a unui act erotic savurat după metoda tantrică. Succes total! O stare copleşitoare i-a cuprins pe îndrăgostiţi. Rămân îmbrăţişaţi mult timp după aceea, gustând extaziaţi dulceaţa inefabilă a stărilor subtile.

Apoi, vine un moment când fiecare reînnoadă povestea personală, socială sau familială de la care s-a deconectat preţ de câteva ore. Se întorc în lume. Acolo, lucrul asupra stării de continenţă trece pe nivelul doi. Cum păstrează ei cât mai mult timp efectele benefice ce survin în urma sublimării?

 

Stabileşte-te în stările înalte
Când energia amoroasă este sublimată pe un nivel mai înalt (volitiv, afectiv, mental, spiritual) şi menţinută acolo un timp corespunzător, ea îşi modifică parametrii iniţiali (frecvenţa de vibraţie). Spunem că potenţialul erotic s-a sublimat. Se instalează o stare rafinată, înălţătoare, total diferită de cea care a generat-o şi a alimentat-o.

Aceasta este alchimia tantrică. Dar lucrurile nu sunt întotdeauna cum vrem noi. Un gând răzleţ, o vorbă răutăcioasă din partea cuiva şi curcubeul bioenergetic începe să danseze. Ce era înainte luminos şi diafan devine întunecat şi apăsător, ce ne făcea să plutim printre stele apasă acum ca un bolovan pe inima noastră. Cum stabilizăm trăirile elevate pe care le avem? Aceasta-i altă întrebare...

 

Mici secrete de aflat
• Ejacularea la bărbaţi şi descărcarea fiziologică la femei nu sunt singurele modalităţi prin care există riscul să pierdem energie. Organele genitale constituie doar o poartă prin care forţa vitală poate fi irosită (face excepţie momentul procreării).

• Există cinci asemenea orificii la nivelul planului fizic (nasul, ochii, urechile, organele genitale şi cele de excreţie).

• O anumită cantitate de energie, de un anumit tip, părăseşte fiinţa noastră când vorbim, când expirăm pe nas sau pe gură, când privim etc. În general când folosim în mod specific „porţile” naturale prin care energia intră şi iese din corp. Asta nu înseamnă că după lecturarea acestui articol viaţa voastră fiziologică se va încheia. Elementele descrise mai sus au rolul doar să creioneze dinamica energetică în conformitate cu învăţămintele străvechi.

• Alte situaţii în care bagajul nostru vital se pierde (sau îşi schimbă „culoarea”) pe te miri ce sunt: efortul fizic inutil, agitaţia mentală, activităţi întreprinse fără plăcere, furia, gelozia, dependenţa de televizor său calculator, bârfa, invidia, lipsa unui scop precis şi bine determinat ş.a.m.d.

 

Mari soluţii de testat
• Controlul vorbirii este un început bun pentru deprinderea continenţei. Nu tot ce spui este înţelept, oportun sau deosebit de important. Exprimându-te mereu „la subiect”, greutatea cuvintelor tale creşte. Există pericolul să pozezi în mare înţelept, dar şi acesta poate fi îndepărtat prin autocontrol.

• Dacă ai tendinţa de a bârfi sau de a critica gratuit pe alţii, focalizează-te asupra acestei atitudini distructive (atât pentru tine, cât şi pentru ceilalţi) pentru a o elimina definitiv. Propune-ţi pentru anumite perioade de timp să păstrezi tăcerea. Să nu o faci în timpul somnului. Urmăreşte să menţii starea de interiorizare şi după ce tehnica a luat sfârşit.

• Mintea este o supapă prin care se risipeşte multă energie în fiecare zi. Nu-i obişnuită să stea locului. Îi este în fire să zburde oricând, oriunde şi oricât. Pentru început găseşte-i un loc de joacă cât mai aproape de ţelurile înalte: lecturi, discuţii pe marginea unor filme profunde. Acestea îţi vor hrăni aspiraţia de a merge mai departe în practica propriu-zisă.

• Obişnuieşte-te să-ţi urmăreşti gândurile. Nu le interpreta, nu le cataloga, ci doar observă-le. De unde apar, când apar, ce le menţine? Dacă eşti consecvent în practica ta, mintea începe să devină ascultătoare şi liniştită. Simplul fapt că o observi te salvează de identificările nedorite cu ea. Va fi centrată mai mult pe rezonanţele sublime pe care le-ai activat.

• O tehnică deosebit de eficace este centrarea în sine. Nu e atât de simplă pe cât pare, dar nici atât de complicată pe cât se tem unii. Totul ţine de exerciţiu. Suntem obişnuiţi să fim atenţi numai în exterior şi prea puţin la noi. Pasul care trebuie făcut nu este mare, dar crucial. Mutarea centrului de greutate din afară, în interior. Măcar pentru o perioadă de timp până când simţim că acea conştiinţă de sine a dat rod. Apoi ne vom deschide din nou fiinţa către lume. Dar de data asta calitatea privirii va fi cu totul diferită. Rădăcinile vor fi în noi.

• Echilibrează-ţi toate nivelurile fiinţei. Ai mai multe soluţii: regimuri bazate pe alimente cât mai naturale, lecturarea sitului venus.org.ro (asta este o glumă, dar poţi s-o iei în serios!), foloseşte sugestii pozitive pentru modelarea psihicului tău. Petrece-ţi timpul cât mai conştient în prezenţa fiinţelor care manifestă deja calităţile pe care ţi l doreşti. Admiră-le! Hrăneşte-te din comoara lor subtilă.

Succes gigantic!

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn