Pledoarie pentru amor sau 7 motive pentru a face dragoste

 

tantraAmorul tantric - prilej de autodescoperire și transformare
Tantra descrie amorul ca pe o cale de evoluție privilegiată. Amorul plin de iubire și tandrețe ne umple și ne hrănește sufletul, poate deveni prilej de autodescoperire și transformare. Prin amor putem remedia relația cu noi înșine, ne putem „recrea și renova ființa”. De multe ori, însă, datorită ritmului accelerat al vieții, pur și simplu uităm să ne oprim, să ne relaxăm, să facem o pauză și să privim înlăuntrul nostru pentru a afla de ce facem amor și ce ne face plăcere cu adevărat.

În cele ce urmează vă propunem 7 motive pentru a face dragoste și de a realiza continența amoroasă. Ținând cont de aceste recomandări și aplicându-le, putem descoperi savori nebănuite ale amorului și ale vieții. Aceste motive, de asemenea vă pot ajuta să aprofundați intimitatea în cuplu și să retrăiți starea magică de îndrăgostire.

 

1. Prin amorul tantric dobândim o stare de sănătate perfectă
Numeroase studii și cercetări au demonstrat impactul benefic al amorului asupra stărilor de sănătate fizică, afectivă, mentală și sufletească. Prin amorul cu continență putem dobândi o stare perfectă de sănătate resimțită la nivelul tuturor sistemelor de organe: regenerează pe o cale naturală sângele, dezvoltă mușchii respiratori,  purifică sistemul limfatic, facilitează digestia, fortifică sistemul imunitar, tonifică mușchii, îmbunătățește somnul, echilibrează profund și durabil tiroida, stimulează în mod armonios glandele suprarenale, hidratează pielea, reglează ciclul menstrual. Amorul cu continență este și cea mai bună metodă de contracepție, perfect naturală. Altfel spus, făcând dragoste cu iubire, dăruire și continență sexuală de câteva ori pe săpămână, ne menținem într-o stare bună trupul, mintea și sufletul.

 

2. Ce poate fi mai frumos și mai încântător decât să simți plenar energia vieții?
Această energie plină de efervescență și dinamism o putem resimți mai ales atunci când suntem împăcați cu noi înșine, fericiți și îndrăgostiți. Amorul cu continență sexuală reprezintă modalitatea cea mai simplă și eficientă pentru a simți din plin, trezi și amplifica în ființa noastră energia vieții. Astfel, fiecare idee care ne trece prin minte, fiecare pas pe care îl facem, fiecare cuvânt pe care îl rostim devin impregnate cu bucuria și plăcerea de a trăi, iar acest lucru ne face deosebit de atrăgători, strălucitori și charismatici.

 

3. Generează o stare de împlinire și stabilitate lăuntrică
Cu rare excepții, noi nu cunoaștem cel mai adesea, decât unele aspecte despre ființa iubită. Pentru a fi capabili să se ajute unul pe celălalt este necesar ca cei doi iubiți să aibă o deplină încredere unul în celălalt. Actul amoros cu continență sexuală reprezintă o tainică oglindire empatică. Dacă vom fi atenți așa cum se cuvine la ceea ce ne transmite iubitul/iubita vom reuși încetul cu încetul să avem o imagine din ce în ce mai clară și mai deplină despre ființa iubită. Ca urmare al acestui fapt va apărea un sentiment foarte profund de împlinire și stabilitate lăuntrică.

 

tantra4. Aduce un suflu magic în viața noastră
Întâlnirea intimă cu iubitul/iubita reprezintă un spațiu de manifestare a creativității și ne poate aduce un suflu magic în viața noastră. Cu mintea degajată de angrenajul complicat în care suntem prinși adeseori, fiind deschiși, jucăuși, spontani, abandonați în fluxul exaltării și fericirii descoperirii profunde a celuilalt putem trăi stări de „beție magică a iubirii”. Reușind să ne abandonăm în timpul amorului cu continență sexuală plini de curiozitate și inspirație vom avea experiențe inefabile mereu noi și împlinitoare ca și cum am pătrunde într-o lume nouă și fascinantă.. Această lume „nouă” va fi plină de fenomene de sincronicitate care ne vor reaminti de fiecare dată despre prezența în viața noastră și în noi a magiei unei conștiințe gigantice unificatoare.

 

5. Descoperim și trăim bucuria și fericirea deplină
Prin amorul cu continență sexuală și iubire putem descoperi și trăi bucuria și fericirea deplină care sunt opuse sentimentului de incertitudine și disperare. Bucuria intensă și durabilă reprezintă recompensa binemeritată a jocurilor amoroase pline de iubire, dăruire și realizate cu continență sexuală. Fericirea intensă este o stare care atestă într-un mod elocvent, atingerea unei strări de echilibru și împlinire emoțională. Stările de bucurie și de fericire sunt „atrase” atunci când ne manifestăm în timpul fuziunilor amoroase plini de tandrețe, delicatețe, puritate, înțelegere. Un aspect important este folosirea înțeleaptă a tuturor resurselor lăuntrice care ne stau la dispoziție.

 

6. Dobândim libertatea interioară autentică
Libertatea interioară autentică poate fi descrisă în diverse moduri, dar valoarea acestei comori personale este recunoscută, înțeleasă și apreciată doar de către cei care o trăiesc în mod real. Primul pas spre adevărata libertate interioară este identificarea și apoi exprimarea cu franchețe și sinceritate a tuturor fricilor. Odată ce am exprimat și discutat despre fricile pe care le avem vom putea simți neîntârziat o stare de ușurare și de curaj, vom putea simți că acele frici și-au pierdut puterea înlănțuitoare și chinuitoare pe care o aveau asupra ființei noastre.

Libertatea interioară este trăită în absența fricilor atunci când este păstrat constant dialogul cu inima și atunci când acționăm conform alegerilor sufletești. Doar dorința de a scăpa pentru totdeauna de frici ne poate deschide profund sufletul care va atrage inevitabil îndrăgostirea și fericirea recunoașterii dorului de libertate.

Starea de libertate simțită în timp ce cei doi iubiți fac dragoste cu continență sexuală aduce cu sine un alt „cadou” prețios care este descoperirea spațiului interior al sufletului nostru care va deveni din ce în ce mai cuprinzător. Starea de libertate duce la amplificarea iubirii care va face adevărate minuni, astfel vom deveni stăpânii propriului nostru destin care va fi perfect integrat în armonia Totului.

 

7. Vom putea descoperi și trăi sacrul relației și sfințenia propriului nostru suflet
Fiind dechiși și plini de entuziasm să descoperim tot ce este bun și frumos la ființa iubită, în foarte scurt timp vom putea descoperi și trăi sacrul relației și sfințenia propriului nostru suflet.

Datorită unei mari și copleșitoare iubiri între cei doi iubiți, actul amoros devine o profundă rugăciune. Astfel, vom realiza că relația este o nestemată a vieții noastre care ne înalță și ne spiritualizează. Vom trăi ceea ce se numește unitate și vom împlini idealul iubirii prin devoțiune și dăruire față de celălalt. Vom avea sentimentul că Dumnezeu ne ține în brațe.

Însă cel mai important motiv pentru a face dragoste este și rămâne IUBIREA. În timpul și datorită fuziunilor amoroase cu continență sexuală iubirea se amplifică și devine precum un diamant strălucitor care ne hranește și ne umple viața cu entuziasm, efervescență, bucurie și fericire nemărginită. Și încă un motiv... iubirea pe care alegem să o trăim plenar și să o aplificăm va fi și va rămâne în sufletul nostru pentru totdeauna, iar iubirea pe care evităm să o trăim este pierdută pentru totdeauna.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn