Secretele dezvăluite ale afrodisiacelor (I)

secretele dezvaluite ale afrodisiacelorRitmul actual al vieții cotidiene ne influențează direct dorința  sexuală. Alimentele pe care le consumăm, stresul de zi cu zi, activităţile în care suntem implicate acționează profund asupra libidoului nostru. De aceea, uneori, dorința noastră sexuală se trezește imediat, alteori mult mai încet. Dar ce putem să facem în cazul acesta?  Înțelepciunea orientală ne oferă cheia: afrodisiacele naturale.

Ce sunt de fapt afrodisiacele?
Afrodisiacele sunt produse naturale (plante, uleiuri volatile, alimente) care ne dinamizează dorința amoroasă, stimulează plăcerea, amplifică senzualitatea și trăirile amoroase. În plus, redau tinereţea, pofta de viață și reprezintă un element tot atât de important în viaţa noastră ca şi alimentaţia sau igiena zilnică, fiind premiza unor împliniri erotice de vis.

Afrodisiacele revigorează trupul prin revigorarea organelor sexuale. Ţesutul reproducător conţine în el puterea de a crea viaţă. Aceasta nu înseamnă numai capacitatea de a aduce pe lume o nouă viaţă, adică un copil, dar de asemenea, a ne reînnoi propria viaţă, a readuce propriile celule la vigoarea tinereţii.

Consumate zilnic, afrodisiacele au o puternică acţiunere vitalizantă asupra nervilor şi măduvei osoase, fortifică oasele, muşchii, ligamentele şi sângele, cresc puterea mentală, cresc energia sexuală şi libidoul.


secretele dezvaluite ale afrodisiacelorAfrodisiacele pot fi grupate în 2 mari categorii:
1. Stimulente
Afrodiziacele stimulente sunt cele care îmbunătăţesc funcţiile specifice ale organelor genitale şi facilitează punerea în stare de efervescenţă a energiei erotice.

Exemplu de afrodisiace stimulente: lăptişor de matcă, polen, anason (Anisum vulgare), busuioc (Ocinum basilicum), cardamom (Elettaria cardamomum), cuişoare (Eugenia caryophillata), dong quai (Angelica sinensis), ghimbir, scorţişoară (Cinnamomum cassia), nucşoară (Myristica fragrans), vanilie.

2. Tonice
Afrodiziacele tonice sunt cele care amplifică starea de vitalitate amoroasă şi contribuie la creşterea energiei erotice: polen, dong quai (Angelica sinensis), ginseng (Panax quinquefolium), lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), muira-puama (Acanthea virilis), shatavari (Asparagus racemosus), ashwagandha (Withania somnifera).


Cum se folosesc afrodisiacele?
Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale afrodisiacelor putem alege una dintre variantele care este cea mai plăcută pentru noi:
• Amestec de pulbere de plante: 1g -1,5g de 3 ori/zi, cu 30 min înainte de mese sau cel puţin o oră după masă. Pulberea de plante se plasează sub limbă şi se menţine de preferabil 10-15 min. sub limbă după care se înghite cu apă de izvor.
• Macerat din pulbere de plante: se pun 1-2 linguriţe de pulbere de plante într-un pahar cu apă de izvor şi se lasă la macerat timp de 6 ore. La final, se strecoară şi se consumă maceratul obţinut.
• O linguriţă de amestec de pulbere de plante într-o cană de 250 ml de lapte dulce, în care putem pune şi 2 linguriţe de miere. Laptele dulce şi mierea au calitatea de a amplifica efectul afrodisiac al plantelor. Se amestecă bine şi se consumă imediat.

Doza zilnică de plante recomandată este între 3g şi 6g, în funcţie de plantele din amestec.

ATENȚIE: deoarece majoritatea plantelor afrodisiace au efect emenagog, nu se recomandă consumarea lor în perioada menstruației.

(va urma)


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn