De citit în doi

de citit in 2
 
„Aud vibrând vocea ta în toate sunetele lumii.”
Paul Eluard

La fel ca YIN si YANG, bărbatul și femeia sunt diferiți, dar complementari, fațete ale aceleiași monede. Două universuri complexe care se întâlnesc undeva la mijloc, atrași fiind de fascinația a ceea ce este diferit, unic, complementar. Pentru o relație este mereu nevoie de doi. Iar pentru o relație de cuplu fericită este nevoie ca amandoi să depună efort, să dăruiască fiecare din el însuși și să iubească cu toată puterea ființei sale. Împlinirea constă în reciprocitate și comuniune pe toate planurile.

 

 

Asertivitatea în relația de cuplu

Asertivitatea este capacitatea de a comunica emoțional și cognitiv, clar, argumentat, fără a ofensa interlocutorul, dar și fără a ne reprima emoțiile și părerile. Este capacitatea de a ne exprima cu uşurinţă punctul de vedere şi interesele, fără anxietate și fără a le nega pe ale celorlalţi.

Citeşte mai departe...

Orice relație are două capete

Orice relație are două capete. Fiecare dintre noi suntem responsabili de capătul nostru de relație, de acțiunile, de emoțiile și alegerile noastre. Suntem responsabili de ceea ce oferim și de ceea ce acceptăm să primim.

Citeşte mai departe...

Șapte motive întemeiate pentru a nu locui împreună cu ființa iubită (II)

Așa că, înainte de a face pasul acesta, de a vă muta împreună, merită să luați în considerare toate opțiunile. Chiar dacă vă mutați împreună și simți că nu mai funcționează, nu trebuie să consideri că este un pas înapoi , doar pentru că vă hotărâți să locuiți separat de acum încolo.

Citeşte mai departe...

Șapte motive întemeiate pentru a nu locui împreună cu ființa iubită (I)

V-ați cunoscut. Ați început să ieșiți împreună. V-ați sărutat. Și apoi ați devenit iubiți. Și vă mutați împreună. Așa e?  Dacă o relație merge bine, ne luăm un apartament împreună sau trecem deja la etapa căsătoriei, cu toate implicațiile ei.

Citeşte mai departe...

test psihologic inteligenta emotionala

Test psihologic de evaluare a Inteligenţei Relaţionale

Inteligenţa Relaţională ne indică punctul de pornire pe scala abilităţilor relaţionale și poate fi măsurată  prin calitatea relaţiilor pe care le stabilim cu persoanele importante din viaţa noastră.

Citeşte mai departe...

vindecare emotionala

Vindecarea emoţională şi fericirea în cuplu

Cheia unei relaţii sănătoase o avem în următorul citat “Iubeşte-i pe ceilalţi ca pe tine însuţi”, cu alte cuvinte iubirea sănătoasă porneşte mereu de la iubirea de sine.

Citeşte mai departe...

cuplu

Ce trebuie să știm despre relațiile sacre

Relațiile sacre sunt relații în care cei doi se iubesc sincer unul pe celălalt, se bucură unul de celălalt și împreună conlucrează într-o manieră lucidă și conștientă pentru un scop spiritual pe care și-l aleg împreună.

Citeşte mai departe...

TEST psihologic  DRAGOSTE SAU DEPENDENŢĂ 

TEST psihologic  DRAGOSTE SAU DEPENDENŢĂ

Acest test este orientativ şi poate să îţi dea indicii clare dacă în relaţia în care te afli s-a păstrat vie şi curată iubirea sau datorită unor răni emoţionale nevindecate din trecut ea a devenit dependenţă.

Citeşte mai departe...

10 moduri in care poti aduce fericirea in cuplu

10 moduri în care poți readuce armonia în cuplu

Una dintre cele mai des intâlnite aspirații ale celor pe care îi cunosc este iubirea si trăirea intr-o relație de cuplu armonioasă și împlinitoare.

Citeşte mai departe...

Exerciţiu pentru visul lucid în cuplu

În metrou, aceleaşi feţe de fiecare zi. Încă adormite. Şi uşor preocupate. Şi totuşi, de ceva vreme, parcă e altfel. Prietenii noştri, Mihai şi Otilia, sunt numai zâmbet. 

Citeşte mai departe...