Cinci premise ale unei relații de cuplu reușite

cinci premize ale unei relatii de cuplu fericite

 

Înainte de a ne dărui din punct de vedere fizic, emoţional şi spiritual unei anumite fiinţe, trebuie să fim siguri că va fi o experienţă reuşită. Mai bine să fim precauţi la început decât să suferim mai târziu, din punct de vedere fizic său emoţional. Iată cinci aspecte...

Iubirea şi trăirea ei într-o relaţie de cuplu armonioasă şi împlinitoare - iată una dintre cele mai des întâlnite aspiraţii. Cu toate acestea vedem în jurul nostru cum de foarte multe ori această frumoasă şi legitimă aspiraţie a sufletului nu ajunge să se împlinească şi multe relaţii eşuează.

Se naşte astfel întrebarea firească: "De ce?" Multe studii arată că multe relaţii de cuplu eşuează din cauză că în etapa de început cei doi nu au aprofundat suficient starea de prietenie, nu şi-au acordat timpul necesar pentru a se cunoaşte unul pe celălalt şi au trecut prea repede la o relaţie intimă.

Înainte de a ne dărui din punct de vedere fizic, emoţional şi spiritual unei anumite fiinţe, trebuie să fim siguri că va fi o experienţă reuşită. Mai bine să fim precauţi la început decât să suferim mai târziu, din punct de vedere fizic sau emoţional. Iată cinci aspecte care ar trebui verificate.

 

1. Sănătatea fizică.
Pe lângă necesitatea de a verifica starea de sănătate (şi îndeosebi, posibilitatea de a avea boli venerice), acest aspect al sănătăţii implică şi să fim într-o formă fizică cât mai bună.

O asemenea formă se menţine prin exerciţii fizice adecvate, o dietă echilibrată şi adoptarea unor obiceiuri igienice sănătoase. În acest fel, ne vom menţine la cel mai înalt nivel de atractivitate. Din păcate, această condiţie este respectată mai ales la începutul relaţiei.

Cu timpul, apare tendinţa de blazare şi devenim mai puţin atenţi la înfăţişarea noastră şi a celuilalt. "M-am obişnuit cu chipul tău, etc." - este maniera în care evoluează de obicei lucrurile. Nu trebuie să vă aşteptaţi ca partenerul dvs. să fie într-o formă excelentă dacă dvs. nu sunteţi.

 

2. Sinceritatea emoţională
Fiţi natural! Oamenii sinceri comunică prin sentimente, nu doar prin cuvinte. Mai devreme sau mai târziu adevărul iese la iveală, aşa că este mai bine să fiţi deschis şi să spuneţi în faţă cum stau lucrurile.

Dacă sunteţi bărbat şi vă simţiţi rănit, nu trebuie să vă fie frică să o arătaţi. Dacă sunteţi femeie şi vă necăjeşte comportamentul lui, spuneti-i-o.

Nu trebuie să ne fie teamă să ne modificăm atitudinea, pentru că numai astfel putem comunica partenerului nostru ceea ce simţim. Gândurile negative, frica generată de experienţe trecute dureroase sau de răni ascunse perturbă întotdeauna schimbul liber al sentimentelor.

 

3. Demonstraţi-vă deschis afecţiunea
Nu fiţi zgârcit cu mângâierile. Acestea sunt la fel de importante pentru a trezi dragostea ca şi actul sexual propriu-zis. Uneori, ele sunt chiar mai importante. Bărbaţii au nevoie de tandreţe la fel de mult ca şi femeile. Lipsa manifestării afecţiunii este una dintre principalele premise ce generează deziluzia şi renunţarea.

 

4. Jocul şi amuzamentul
Umorul este liantul care fereşte o relaţie de ruptură chiar şi atunci când există diferenţele semnificative între parteneri. Oamenii savurează compania celor care îi fac să râdă.

Când vă amuzaţi împreună, gradul de intimitate sporeşte, iar anxietatea se reduce. Umorul este mai mult simpla capacitate de a râde; el reprezintă o atitudine şi un angajament faţă de viaţă, în general. Într-o manieră subtilă, umorul atinge valori profunde pe care le puteţi împărtăşi împreună.

 

5. Atracţia sexuală
O mare parte din magnetismul erotic este chimie pură. Fluidele noastre vitale se dilată în prezenţa anumitor persoane.

Întâlnirile amoroase se dovedesc deseori simple aventuri "de o noapte" atunci când sunt bazate doar pe atracţie fizică. Iubirea autentică se naşte numai din jocul dintre minte şi emoţii. Din păcate, puţini oameni îşi ating propriul potenţial.

Mai mult decât bărbaţii, femeile obişnuiesc să angreneze într-o relaţie nouă problemele legate de experienţele sexuale neplăcute din trecut.

Cunoaşterea de sine implică între altele să ne examinăm trecutul şi să descoperim cauzele comportamentului actual de autoapărare. Această cunoaştere nu trebuie privită ca ceva dureros; este mai bine dacă realizăm că o privire înapoi ne poate furniza înţelegerea necesară pentru a avansa mai rapid.

Cunoaşterea de sine scoate la lumină cauzele care împiedică dezvoltarea noastră către maturitatea sexuală. Dacă am înţeles acest lucru şi am căpătat dorinţa de a ne autodepăşi, am făcut deja un mare pas înainte.

Nu este desigur necesar să reactulizam toate problemele nerezolvate din copilărie şi din adolescenţă. Este suficient să devenim mai constineti de noi înşine pentru a face un pas imens către un nivel superior şi către o mai mare împlinire lăuntrică.

Acest articol este extras din cartea ”100 de metode simple şi sigure pentru a ne face viaţa sexuală extraordinar de fericită” scrisă de Rachel Copelan şi apărută la Editura Deceneu.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn